Themadagen

Themadagen

Themadag Verstandelijke beperkingen

De Boei organiseert jaarlijks een themamiddag speciaal voor kinderen en jongeren die een gezinslid hebben met een verstandelijke beperking

Een ouder, broer of zus met een verstandelijke beperking heeft impact op het hele gezin. Dit is voor de andere kinderen binnen het gezin niet altijd makkelijk.Hij/zij praat er  misschien niet snel over of weet niet goed hoe voor zichzelf op te komen. De omgang met een gezinslid met een  verstandelijke beperking vereist veel aandacht, inlevingsvermogen en geduld. Niet alleen van ouders, maar ook van de broers en zussen. Praten met andere kinderen (lotgenoten) die ook in zo’n situatie verkeren, kan hen ondersteunen. 
 
Tijdens deze dag is er een deskundige aanwezig, die uitleg geeft en vragen kan beantwoorden. Per leeftijdscategorie  worden groepen samengesteld. Het belooft een gezellige middag te worden waarin ontmoeting en uitwisseling centraal staan.  De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur per leeftijdsgroep.

Autisme

De Boei organiseert jaarlijks een themabijeenkomst speciaal voor kinderen en jongeren die binnen het gezin te maken hebben met autisme. Begin 2020 zal deze dag gepland worden.

Psychische problemen en verslavingen

De Boei organiseert jaarlijks een themabijeenkomst speciaal voor kinderen en jongeren die binnen het gezin te maken hebben met psychsiche problemen en verslavingen.  In de zomer van 2019 wordt deze dag gepland. Nadere informatie volgt nog.