Scheiding

Scheiding

Vaak zijn er al lange periodes van relatieproblemen aan vooraf gegaan, voordat mensen kiezen om te scheiden. Maar ook na deze beslissing duurt het vaak nog een tijd voordat de scheiding achter de rug is. Tijdens deze tijd komt er veel op jou en jouw gezin af. Over allerlei zaken moet nog met elkaar overlegd worden. Neem bijvoorbeeld de afspraken over de omgang met je kinderen, als je kinderen hebt, of de financiële afhandeling van de scheiding.

Het is belangrijk om op een goede, respectvolle manier met elkaar te praten. Zeker wanneer je kinderen hebt, is het belangrijk dat je respectvol met en over je ex-partner blijft praten.
Vaak is dat moeilijk. Zeker wanneer jullie ruzie hebben over de scheiding. Toch help je daarmee je kinderen in deze moeilijke periode. Voor kinderen is een scheiding altijd verdrietig. Ookal zullen ze soms blij zijn dat bijvoorbeeld ruzies op zijn gehouden.

Als je wil scheiden zul je een advocaat of een mediator moeten nemen. Het is voor ouders verplicht om een ouderschapsplan te maken voordat een rechter de scheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap goedkeurt.

Wat kan de Boei voor u betekenen?

De sociaal werkers van de Boei kunnen je helpen om alles op een rijtje te zetten wat er moet gebeuren tijdens de scheiding. Daarnaast kunnen ze je ook helpen om op een gezonde manier om te gaan met de emoties die hierbij vaak los komen.

Ook bieden we hulp aan kinderen die problemen krijgen na een scheiding. Zo bieden we een speciale training voor kinderen en hun ouders. Meer informatie over deze trainingen.

Link naar meer informatie over scheiden
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden