Rody Koelewijn

Rody Koelewijn profiel

Naam: Rody Koelewijn

Wat is je functie?
Sociaal Werker. Ik heb extra expertise rondom jongeren. 

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?
Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagavond. Ik start mijn dagen met het openen van mijn mail. Meestal heb ik elke dag een aantal gesprekken staan met jongeren, maar ook met volwassenen. De gesprekken vinden over het algemeen thuis plaats. Dus ik zit veel op de fiets en ga dan naar mensen toe voor het gesprek.

Naast de gesprekken hebben we als collega’s ook overleg over van alles en nog wat. Denk aan het maken van een flyer tot en met het overleg over trainingen die we willen gaan geven.

Ook heb ik contact met de leraren op de scholen. We geven lessen en we kijken waar we kunnen samenwerken, zodat jongeren weerbaarder kunnen worden en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Naast de gesprekken ben ik ook op straat te vinden. Elke vrijdagavond ben ik samen met mij collega Mieke Verhoef op straat. We gaan dan langs de hangplekken en zijn met de jongeren in gesprek. Het doel is contact maken met de jongeren. We zijn geïnteresseerd wat hen bezighoudt.

Waar word je blij van in je werk?
Ik word blij van het feit dat ik voor een korte tijd met iemand mee mag lopen. Iemand vertrouwt je zijn of haar verhaal toe en dat is waardevol. Ik heb oprechte interesse in de ander en bouw met de mensen die ik coach een band op. Iedereen kan in een situatie komen waarin hij of zij vastloopt. Vanuit dit besef ga ik dan ook naast de ander staan. Gelijkwaardigheid en vertrouwen zijn voor mij twee belangrijke waarde in mijn werk als sociaal werker.

Het is mooi om te zien dat mensen de kracht in zich hebben om te veranderen en of door te gaan. Ik vind het mooi om degene te zijn die deze kracht samen met de ander weet te (her)ontdekken.

Als timmerman heb je een gereedschapskist, maar als sociaal werker ben ikzelf mijn gereedschapskist. Dit maakt het werk persoonlijk. Het betekent dat je als werker ook naar jezelf moet durven kijken. Al met al werk ik met veel plezier.

Het leven is naar mijn idee één groot leerproces, de kunst is er om er van te genieten en niet van de leg te raken.

Wat maakt voor jou De Boei uniek?
De Boei is uniek omdat het laagdrempelig is. Je kan en je mag binnenlopen en er is altijd iemand die naar je verhaal wil luisteren. We zijn als organisatie niet probleemgericht, maar we kijken vooral naar de talenten en potenties van de ander. Je bent van harte welkom en we lopen graag een tijdje met u mee.

Hoe kunnen mensen jou bereiken?
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
E-mailrody@deboeibunschoten.nl
Telefoon (vast):033 299 29 22
Telefoon (mobiel): 06 53 76 55 93