Lotgenotencontact

Lotgenotencontact

Gespreksgroep Partner met dementie

In samenwerking met Dineke Kamperman van De Haven is het Steunpunt Mantelzorg van De Boei een lotgenotengroep gestart. Deze groep is speciaal bedoeld voor mensen die een man of vrouw hebben die de diagnose dementie hebben. Er zal iedere keer een ander onderwerp met elkaar besproken aan de hand van deze onderwerpen kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Er kan op deze manier van elkaar geleerd worden.

De groep komt iedere derde dinsdag van de maand bij elkaar in De Haven, van 10.30-12.00 uur op dinsdagmorgen. 

Voor meer informatie of aanmelding kan contact opgenomen met Marloes Bergsma.

Gespreksgroep Partner met depressie 

Speciaal voor mensen die een partner hebben met depressieve klachten start De Boei een lotgenotengroep.

Leven met iemand die een depressie heeft is vaak gecompliceerd en belastend. Vaak komen er ook nog praktische taken bij, die je moet overnemen. Het is niet altijd makkelijk om hier met iemand over te praten. Tijdens lotgenotencontact kan je naar elkaar luisteren. Je hoort er over elkaars ervaringen en beseft dat je niet de enige bent met de problemen en vragen. Je kunt elkaar informatie en tips geven. En je ondersteunt elkaar, al is het alleen maar doordat je elkaar begrijpt. 

Bij interesse kan er contact opgenomen worden met Marloes Bergsma. Er wordt met de deelnemers overlegd welke dag en welk tijdstip het beste uitkomt om de groep te starten.