Algemeen

Kinderen - hulp en ondersteuning

Opvoeden

Opvoeden is leuk, maar niet altijd gemakkelijk. Ouderschap is een leerproces, met steeds weer nieuwe uitdagingen. Dat je als ouders soms twijfels hebt over de ontwikkeling van je kind(eren) is heel normaal. Elke leeftijdsfase roept zijn eigen specifieke kleine of grote vragen op.

Kind

Daarbij kan het voorkomen dat kinderen een periode niet goed in hun vel zitten. Het kan helpend zijn als er iemand met pedagogische kennis meekijkt of de oorzaak te achterhalen is. Ook kan het zijn dat een kind (vanaf groep 8) behoefte heeft aan een luisterend oor, iemand die er speciaal voor het kind is om met hem te praten. Dan kan een aanmelding gedaan worden bij het Support-project. 

Aanbod

Binnen de Boei zijn er diverse mogelijkheden om ouders en hun kinderen te helpen. Zo kan bij alle opvoedvragen contact opgenomen worden met de opvoedondersteuner van de Boei. Ook bij vragen over sociale vaardigheden of verlies van dierbaren kan contact opgenomen worden met de Boei.

Binnen het gehele aanbod wordt samen gezocht naar een praktisch haalbare aanpak van situaties waar ouders en hun kinderen tegenaan lopen.

 

Informatie over opvoeden en opgroeien

Voor informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid kun je terecht op www.opvoeden.nl. Hier is algemene informatie voor ouders en opvoeders van kinderen in alle leeftijden te vinden, maar ook voor (aanstaande) ouders met vragen over ouderschap.

Voor jongeren bestaat er www.Infovoorjou.nl, met informatie voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Deze websites zijn in beheer van Stichting Opvoeden.nl. Die stichting zorgt er samen met deskundigen voor dat de informatie actueel en begrijpelijk blijft.