Scheiden zonder Schade: Ervaringskennis voor ouders en professionals

De Family Factory vraagt 500 gescheiden ouders te vertellen hoe zij hun kinderen hebben gesteund tijdens de scheiding. Al die verhalen worden gebundeld in een nieuw Inspiratieboekje voor ouders dat dit najaar verschijnt.

Dat doen we op verzoek van het programmateam van het Platform Scheiden zonder schade, van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Dit project is onderdeel van het programma. Het doel: ervaringskennis van ouders beschikbaar maken voor andere vaders en moeders en voor hulpverleners. Van het nieuwe Inspiratieboekje zullen de eerste 85.000 exemplaren worden verspreid onder alle gemeenten in ons land.

Leren van de ervaringen van anderen

Ieder jaar maken zo’n 70.000 kinderen mee dat hun ouders uit elkaar gaan. Natuurlijk wil je als vader of moeder niets liever dan er zijn voor je kind. Maar hoe doe je dat terwijl je eigen leven op z’n kop staat? Waar help je je kind wel en niet mee en hoe doen andere ouders dat eigenlijk?

Juist in zo’n zware periode ben je als ouders gebaat bij informatie waar je echt iets aan hebt. Dan kun je veel hebben aan de verhalen, geleerde lessen en praktische tips van andere gescheiden ouders. Die ervaringskennis verzamelen we dan ook in het Inspiratieboekje. Voor professionals volgt een online publicatie waarin we de verhalen en tips beschikbaar maken als hulpbron bij hulpverlening en beleid.

Verhalen verzamelen en focusgroep - Help je mee ?
Vandaag is de speciale website https://familyfactory.nu/scheiden-zonder-schade/ live gegaan. Wil je ons helpen door ouders uit te nodigen hieraan deel te nemen? Daar help je ons enorm mee. We zoeken ook drie locaties waar we eind juni een focusgroep kunnen organiseren met ouders die afgelopen tijd gescheiden zijn.
 

Meedenken of op de hoogte blijven? Laat het ons weten
We werken in dit project samen met tal van organisaties. Wil je ook meedenken of op de hoogte blijven? Stuur dan een bericht naar scheidenzonderschade@familyfactory.nu.

Dankjewel!

De Family Factory

« Terug