Hulp aan jongere

Hulp aan jongere en gezin

Iedereen komt wel eens in een situatie waarbij je iemand nodig hebt die naar je luistert, je kan helpen om oplossingen te vinden of je de juiste informatie kan geven. 

Bij De Boei werken sociaal werkers die dit voor jou kunnen betekenen. Zij helpen jou om te kijken naar jouw mogelijkheden en om te luisteren naar wat jij zelf graag wil dat er gebeurt of verandert.

Je kunt bellen, mailen, appen (WhatsApp) of langskomen (zie de contactgegevens van de sociaal werkers in de linkerkolom). De sociaal werker kijkt samen met jou of het handig is om een afspraak te maken of dat je via de mail, app of telefoon geholpen kan worden. Hij kan jou ook wijzen op de verschillende mogelijkheden die er zijn om jou te helpen.

Mogelijkheden

Je kunt coaching krijgen door middel van gesprekken en activiteiten als Feel Strong, Supportproject of iets op maat wat bij jou past. De sociaal werker kijkt naar wat jij graag wil, wat je zelf kan maar ook of er mensen om je heen zijn die iets voor jou kunnen betekenen.

De sociaal werkers weten veel en anders weten ze de weg wel waar ze de juiste informatie kunnen vinden. Ook weten ze de wegen naar andere organisaties die bij jou passen wanneer het gaat om hulp.

Informatie over opvoeden en opgroeien

Voor informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid kun je terecht op www.opvoeden.nl. Hier is algemene informatie voor ouders en opvoeders van kinderen in alle leeftijden te vinden, maar ook voor (aanstaande) ouders met vragen over ouderschap.

Voor jongeren bestaat er www.Infovoorjou.nl, met informatie voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Deze websites zijn in beheer van Stichting Opvoeden.nl. Die stichting zorgt er samen met deskundigen voor dat de informatie actueel en begrijpelijk blijft.