Fietslessen

Fietslessen

Nederland is een fietsland. We fietsen gemiddeld 1000 km per jaar en een kwart van de mensen gebruikt de fiets om naar zijn werk te gaan. Fietsen is goedkoop, goed voor je gezondheid en nog goed voor het milieu. Maar fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je niet in Nederland bent geboren en nooit hebt leren fietsen, ben je afhankelijk van ander vervoer dat best duur kan zijn. Daarom biedt De Boei gratis fietslessen aan voor nieuwe inwoners van Bunschoten. 

Wanneer worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers en zijn elke week op dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur en op de woensdagochtend van 9.30 – 11.00 uur.

Wat leer je in de lessen?

De les start met een theorie over de verkeersregels en de verkeersborden. Daarna wordt er geoefend op de fiets. Na het  volgen van 12 tot 16 lessen (afhankelijk hoeveel lessen er nodig zijn) ontvangt de deelnemer een certificaat. 

Wat heb je nodig?

Als je zelf een fiets hebt, kun je op je eigen fiest meedoen. Wanneer je nog geen fiets hebt, kun je contact opnemen met Amelita Kamerman van De Boei. We proberen dan een fiets voor je te zoeken zodat je ook mee kan doen met de fietslessen.

Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven op het terrein van de Handbalvereniging tegenover de Sportschool Waltman Gym op De Kronkels 2 in Bunschoten (zie het kaartje hieronder).

Vragen?

Neem contact op met Amelita Kamerman:

Bel 033 299 29 22

Mail amelita@deboeibunschoten.nl

Of kom langs van dinsdag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bij De Boei.