Amelita Kamerman

Amelita Kamerman profiel

Naam: Amelita Kamerman

Wat is je functie?
Vrijwilligersondersteuning, frontoffice medewerker en hulp bij opvoeden en opgroeien

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit? 

Mijn hoofdtaak is het zoeken en matchen van vrijwilligers. Bij De Boei draaien ruim 160 vrijwilligers mee om mensen en diverse activiteiten te ondersteunen. Wekelijks coördineer ik op woensdagavond en donderdagochtend het Taalcafé Kleurrijk in de Bibliotheek. De derde woensdagochtend van de maand coördineer ik het Mama Café in de Bibliotheek. Dit is een inloop voor ouders en verzorgers van jonge kinderen tot 4 jaar.  Verder doe ik frontoffice taken zoals telefoon opnemen en mensen de eerste hulp bieden bij vragen of aanmelding om een hulpverleningstraject in te gaan. Ook werk ik samen met Vluchtelingenwerk en vrijwilligers om de nieuwe statushouders in Bunschoten te ondersteunen. ’s Middags plan ik vaak gesprekken met mensen in die vrijwilligerswerk zoeken, ga op huisbezoek bij hulpvragen rondom opvoeden en opgroeien of naar organisaties of naar buitenlandse gezinnen.

Waar word je blij van in je werk?
Ik word blij als het gelukt is om mensen uit hun sociale isolement te halen door ze met andere mensen in contact te brengen. Als mensen weer gaan stralen omdat ze van betekenis kunnen zijn voor een ander.

Wat maakt voor jou De Boei uniek?
De Boei is voor mij uniek door de laagdrempeligheid, er voor (alle) burgers zijn en het samen zoeken naar een oplossing. Maar ook de creativiteit en de collegialiteit van de medewerkers van De Boei vind ik uniek. Onze gezamenlijke basis is dat ieder mens uniek is!

Hoe en wanneer kunnen mensen jou bereiken?
Mijn werkdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag.
E-mailamelita@deboeibunschoten.nl
Telefoon (vast): 033 299 29 22
Telefoon (mobiel): 06 120 65 249